EKONOMİ Haber Girişi : 26 Kasım 2008 11:30

Erzincan Kızılay Kur`an Kursu`ndan İcazet

Erzincan Kızılay  Kur`an Kursu`ndan İcazet

Erzincan Müftülüğü`ne bağlı Kızılay Kız Kur`an Kursu`nda hafızlığını tamamlayan kursiyerler için hafızlık icazet merasim töreni düzenlendi. Müftülük konferans salonunda düzenlenen törende Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınava giren ve sınavda başarılı olan 16 öğrencinin hafızlık belgeleri verildi.

Törende konuşma yapan Kızılay Kız Kur`an Kursu Müdürü İhsan Aksu, Kur`an-ı Kerim`in insan hayatındaki yerini anlatttı. Aksu il merkezi genelinde toplam 20 Kur`an kursunda 50 öğretmenin görev yaptığını belirterek, üç Kur`an kursunda ise hafızlık dersi verildiğini dile getirdi.

Erzincan Müftülüğü Kur`an Kursları Müdür vekili Adem Akdeniz de Kur`an okumanın Allah katında ecir ve sevabı yüksek olan bir ibadet olduğunu ifade etti. `Müslümanlar olarak Kur`an-ı Kerim`i devamlı suretle okumakla yükümlüyüz. Bunun şüphesiz en başta gelen sebebi, ahlak olarak, bulunduğumuz yerden daha yüksek bir makama, daha üst bir mevkiye çıkma sorumluluğumuzdur.` diyen Akdeniz, `Niçin Kur`an okuruz?` sorusuna cevap verebilmek için önce önce Kur`an-ı Kerim`in indiriliş gayesini ele almak gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından ilahi, şiir ve hafızlar tarafından Kur`an okundu. Hafızlığa adım atan 16 öğrenciye taçları takıldıktan sonra çeşitli hediyeler verildi. (CİHAN)